За блога

Този блог е създаден с идеята да събере максимален брой блог-постове и снимки от плувни маратони, които са се провеждали по нашето Черноморие, като маратона Галата-Варна, маратона за купата на Бургас, маратона на Созопол, и всички други маратони, които тепърва ще се създават в други хубави български морски градове.

Като неколкократен участник и голям фен на маратона Галата-Варна, реших, че има нещо символично в това, как е сложено началото му и затова реших да опитам да събера тук всички, които по един или друг начин биха искали да споделят впечатления какво е за тях участието им в плувен маратон в открито море, и защо  подобни спортни събития ни харесват.  Ще се радвам с нашите статии да привлечем повече фенове на плуването в следващите маратони, и да ги направим все повече на брой и по-популярни. Ако искате да се включите, моля, вижте как тук. Приемат се снимки, блог-постове, статии, ваши интервюта и въобще всичко, което искате да споделите с останалите. Авторството на всеки материал си остава на собственика, а ако привлечем спонсор, всички приходи от него или реклама се делят пропорционално на трафика от всеки автор.
——
За пръв път се запалих по плувните маратони през далечната 2006-та, когато за пръв път научих за Галата-Варна от приятел, варненец. Той го беше плувал като дете, а аз не знаех нищо за него. Маратонът Галата-Варна е най-старият плувен маратон в България. Неговото начало е поставено от ентусиасти, но тяхната амбиция и смелост го превръща в ежегодно събитие.  Понастоящем, маратонът ще има вече 74-то издание, а благодарение на добрата работа по неговата организация, през 2009 година Галата-Варна спечели признанието на FINA и правото да хоства кръг от световната купа по плуване.

Ето това е резултатът от нещо, което ентусиасти за започнали  като едно добро начинание! Всички негови фенове много се радваме, че до ден днешен, подкрепян от ентусиасти, маратонът се разраства и привлича нови и нови участници.

 

Не случайно кръстих този сайт swimblacksea.com – вярвам, че след годините успех на Галата-Варна, и след като община Бургас възобнови маратона за купата на Буграс, а маратоните в Созопол и Несебър събраха първите си почитатели,  то някой ден ще имаме все повече и повече маратони по цялото ни Черноморие!

Domain names for just 88 cents!