Ревю на екипировка за плуване Nabaiji, предоставена от Декатлон България – част 2

| December 17, 2015 | 0 Comments

Фирма Декатлон е един от най-големите дистрибутори на спортни стоки в света. Това, което прави марката успешна е амбицията на създателите ѝ да направят спорта достъпен за всички, без ограничения в бюджета.

За тази цел Декатлон подбира не само продукти от различни производители, но и създава 20 свои собствени марки за почти всички видове спорт, в сътрудничество с известни спортисти. Освен това, Декатлон влага много средства в иновации в сферата на дизайна, логистиката и производството, което чувствително помага да се намалят цените на крайните продукти.

За мен беше интересно да прочета историята на Декатлон и да видя как са успели да се утвърдят като марка на пазара. Аз обичам да чета за историиите на различни успешни марки и това, как продуктите идват на пазара, и мога да кажа, че от историята на Декатлон има какво да се научи.

Програмата ‘Стани Декатлон Тестер’ беше първият за мен досег с магазините на Декатлон, но бях чувала преди това добри отзиви от приятели.

Продуктите, които получих за тестване, са бански костюм Kaipearl в черно и синьо, очила за плуване SPIRIT в червено и черно, и еспадрили за водна гимнастика Aquafun 2 в прозрачно/синьо – всички разработени от марката на Декатлон Nabaiji.

IMG_20151207_120730

Продуктите са предназначени за любители и професионалисти.

Аз като потребител съм не-професионалист и плувам за здраве и удоволствие. Тренирам седмично по 2-3 пъти поне по 1 километър на тренировка, а когато се подготвям за маратони – по повече. През годините съм сменила доста екипировка – от най-обикновен китайски бански за 10лв и евтини китайски очила, до професионална пълна екипировка на Speedo. Това, с което ще сравня продуктите на Декатлон е именно екипировката, която съм използвала от същия ценови клас.

Еспадрилите за водна гимнастика Aquafun 2 прилепват добре и са доста леки и удобни. Номерът, който нося е 39.5 по европейската номерация и номерът 39-40 на еспадрилите ми пасна добре.

IMG_20151207_121631

Подметките са доста гъвкави и не се плъзгат. При плуване и упражнения не задържат вода вътре.

IMG_20151128_183816

Досега не съм използвала еспадрили и ще се радвам да ги изтествам на морето в Гърция на места, където има камъни, миди, или непрепоръчителни условия да се ходи бос заради морски таралежи.

Очилата за плуване SPIRIT ми харесаха доста. Имат доста лесни за настройване каишки. При плуване прилепват добре и не пропускат вода. Не се запотяват при повече от час плуване. Това, което най-много ми хареса е разширеният ъгъл на виждане. Доста е добре за хора като мен, които обичат да гледат панорамно рибки, рачета и медузи, когато плуват в открити води. IMG_20151207_121439

Мога да кажа, че за ценовия си клас, очилата SPIRIT на Nabaiji изглеждат надежден избор. Преди време си взех едни евтини очила веднъж, защото си бях забравила профи Speedo очилата, а не исках да изпускам тренировка. Очилата бяха от неизвестната марка Li-Ning, китайски и струваха 22лв в магазина на басейн Спартак. Уви, оказаха се пълен боклук, започнаха да пускат вода още на първото влизане и се запотяваха, а гумите около очите започнаха да се изваждат.

Оттогава бях останала с впечатлението, че 22-левовите очила не могат да бъдат качествени. За очилата SPIRIT на Nabaiji не мога да кажа същото – няма никакви проблеми, удобни са и мисля, че са един добър бюджетен избор.

Банският костюм Kaipearl е цял, с шорти. Преимуществата на този модел за хора като мен са, че намалява триенето, а също така предпазва при допир с медузи при плуване в открити води.
IMG_20151207_121833
IMG_20151207_122149

В долната част на шортите има силиконови уплътнения, които улесняват прилепването на шортите към крака:
IMG_20151207_121952

Като цяло банският ми хареса и ми беше удобен. Единственото, което си мисля, че може да се подобри е плътността на трикото. За да бъда сигурна дали ще се разтегне, трябва да го тествам няколко месеца, а засега го сравнявам от прима виста с някои Speedo outlet модели.

Ето как изглеждам в пълната екипировка на Nabaiji:
IMG_20151128_184931

IMG_20151128_185253

Готови за плуване!
IMG_20151128_184553

Comments

comments

Category: Ревюта

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Domain names for just 88 cents!