Плувни маратони в България през 2018 година

| June 22, 2018 | 0 Comments

В този бюлетин поместваме последната актуална информация за всички плувни маратони, които ще се проведат през 2018 година. Публикацията се актуализира периодично, според информацията, която получаваме от организаторите.
Фейсбук събития за маратоните ще анонсираме на Фейсбук страницата ни и в групата ‘Плувни маратони в БГ’.

Маратони в Черно море

1. Благотворителен маратон в подкрепа на онкоболните – гр. Бургас. На 14.07.2018, за трета поредна година, сдружение „Онкоболни и приятели“ гр.Бургас организира плувен маратон, средствата от който ще спомогнат проекти на сдружението в помощ на хората с онкологични заболявания.
Последните две издания на този маратон са били изключително успешни и в тях са взели участие спортисти и известни личности. Събраните средства са осигурили помощ на над 100 души.
Информация за маратона и наредба може да видите на официалното Фейсбук събитие от организаторите.

2. Маратон за купата на св. Марина – по традиция е насрочен за 17.07.2018г. Организира се от община Созопол по случай празника на града.
Начало: 8:00ч. от рибарското пристанище. Финалът е на градския плаж.
Разстоянието, в зависимост от вълнението, може да варира от 1-2 до 3+ км, тъй маршрутът на маратона представлява обиколка на стария град. Това е най-екстремният маратон за момента от списъка, тъй като около стария град винаги има течение и вълни.

Тъй като маратонът е традиционен, условията ще са сходни с тези от предишните години.
Наредба се очаква скоро от организаторите.

3. Плувен маратон „Археология” – гр. Бяла – маратонът ще се проведе на 28.07.2018г с дистанция е около 2км. Наредба ще има скоро от организаторите.

4. Маратон „1000 х 1000” – гр. Варна – на 04.08.2018, за втора поредна година ще се организира тренировъчният маратон, предшестващ Галата-Варна. Маратонът няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват Галата – Варна. Целта е 1000 души да преплуват 1000 м в морето и да обикнат маратонското плуване:)
Наредба и подробности има на сайта на маратона.

5. Маратон Галата-Варна: най-големият и най-стар маратон, провеждан в първата неделя на месец август всяка година. Тази година той ще се проведе на 05.08.2018г.

Дължина на маратона – 4440м по права линия. Наредба има поместена на официалната страница на маратона: http://www.varnamaraton.info.

6. Маратон за Купата на Бургас – маратонът е потвърден за тази година и поддържаме връзка с организаторите за точната му дата. По тяхно желание сме пуснали анкета на Фейсбук страницата на SwimBlackSea за най-предпочитана дата от плувците. Желанието на организаторите е маратонът да бъде организиран така, че да не съвпада с национално или друго черноморско плувно състезание.

В Черно море се провеждат традиционно още два маратона. Поради непрофесионално отношение от страна на техните организатори, предизвикващо скандали няколко години и дори разследване, свързано с мерките за сигурност, маратоните, организирани от община Несебър и спортен клуб “Месембрия” няма да бъдат следени тук, докато община Несебър не смени подхода си към организаторите.

 

Маратони в сладководни басейни

Тъй като нашите читатели изявяват активен интерес и към маратони в сладководни басейни в страната, тук по традиция поместваме и тях.

I. Плувни маратони в язовири.

1. Национален плувен маратон ‘Добри Динев’ – на 07.07.2018, на микроязовир Костимял Горен, с. Шереметя. Маретонът се организира за четвърти пореден път. Организатори са община Лясковец, община Велико Търново, плувен клуб ‘Етър’ и фирма ‘Делфина’.
Събитие има обявено във Фейсбук.

2. Плувен маратон в язовир Кърджали – тази година ще се състои през месец август. Подробности и наредба очакваме скоро от организаторите.

3. Плувен маратон на Гребна база Пловдив: ще се състои на 04.08.2018. Организаторите са публикували събитие във Фейсбук.

 

II. Триатлони:

1. Триатлон Купа Триекстрийм Пловдив – ще се състои на 05.08.2018г, на гребната база в гр. Пловдив. Има публикувано Фейсбук събитие от организаторите.

2. Правец Три: ще се състои на 12.08.2018, в района на RIU Pravets Resort. Включва плуване, колоездене и бягане.

Повече информация може да откриете на официалната страница на събитието и на Фейсбук събитието му.

3. Триатлон Лъвско сърце: ще се състои на 1.09.2018 в гр.Приморско. Програмата му включва 3 км плуване в открито море, 116 км планинско колоездене и 21 км бягане в пресечен терен.
За повече информация и условия за участие може да посетите официалната страница на събитието.

4. Шампионат по триатлон Камчия: ще се проведе на 08.09. 2018. Оганизаторите – Националната Федерация по триатлон обещават три плувни дистанции. Скоро ще бъде публикувана официална наредба.

 

III. Преплувания на река Дунав

1. Преплуване край гр. Свищов – ще се състои на 28.07.2018. Обява и подробности има на сайта на община Свищов.

За останалите дунавски градове предстои обявяване на датите.

Comments

comments

Category: всички маратони

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *