Плувни маратони в България през 2017 година

| June 29, 2017 | 0 Comments

В този бюлетин поместваме последната актуална информация за всички плувни маратони, които ще се проведат през 2017 година. Публикацията се актуализира периодично, според информацията, която ни дават организаторите.

И така, ето горещият календар за 2017г, в който има и нови събития!

Маратони в Черно море

1. Благотворителен маратон в подкрепа на онкоболните – гр. Бургас. На 02.07.2017, за втора поредна година, по инициатива на Джон и Красимира Болджър, и Сдружение „Онкоболни и приятели“ гр.Бургас, се организира плувен маратон, средствата от който ще спомогнат за реализирането на „Зелено училище за онкоболни“.

През 2016г. пилотното издание на плувния маратон е имало изключителен успех и е спомогнало да се съберат финансови средства за четири зелени училища за онкоболни, в които са участвали близо 100 души. Амбициите на организаторите са събитието да се разрастне и да помогне на още хора.
Подробности за условията за участие може да намерите във Фейсбук събитието на маратона. Дистанцията на маратона е приблизително 1.5км.

2. Маратон за купата на св. Марина – гр. Созопол. Насрочен е за 17.07.2017г и се организира от община Созопол по случай празника на гр. Созопол. Начало: 8:00ч. от рибарското пристанище. Финалът ще е на Градски плаж. Разстоянието, в зависимост от вълнението, може да варира от 1-2 до 3+ км, тъй маршрутът на маратона представлява обиколка на стария град. Това е най-екстремният маратон за момента от списъка, тъй като около стария град винаги има течение и вълни.

Тъй като маратонът е традиционен, условията са сходни с тези от предишните години.
Наредба може да видите тук на страницата на община Созопол. Организаторите се надяват тази година да успеят да осигурят по-добър бюджет от предишните години!

3. Маратон Галата-Варна: най-големият и най-стар маратон, провеждан в първата неделя на месец август всяка година. Провежда се със съдействието на община Варна, ВМС и спортен клуб “Черно море”. Тази година той ще се проведе на 06.08.2017г, отново под патронажа на Министъра на спорта г-н Красен Кралев.

Дължина на маратона – 4440м по права линия. Официална наредба има поместена на официалната страница на маратона: http://www.varnamaraton.info. Фейсбук събитие има тук.

4.Плувен маратон „Археология” – гр. Бяла – маратонът ще се проведе на 29.07.2017г с дистанция е около 2км. Наредба с подробности може да прочетете на сайта на община Бяла. Фейсбук събитие има тук.

5. Маратон за Купата на Бургас – маратонът не е потвърден все още, и не е ясно дали ще се провежда тази година. Поддържаме връзка с организаторите и се надяваме да се състои.

В Черно море се провеждат традиционно още два маратона. Поради непрофесионално отношение от страна на техните организатори, предизвикващо скандали няколко години и дори разследване, свързано с мерките за сигурност, маратоните, организирани от община Несебър и спортен клуб “Месембрия” няма да бъдат следени тук, докато община Несебър не смени подхода си към организаторите.

 

Маратони в сладководни басейни

Тъй като нашите читатели изявяват активен интерес и към маратони в сладководни басейни в страната, тук по традиция поместваме и тях.

I. Плувни маратони в язовири.

1. Национален плувен маратон ‘Добри Динев’ – новосъздаденият почетен маратон в чест на Добри Динев ще се състои за трети път, под патронажа на община Лясковец, община Велико Търново, плувен клуб ‘Етър’ и фирма ‘Делфина’. Събитието ще се състои на 30.07.2017 на микроязовир Костимял Горен, с. Шереметя. Допълнителна информация тук. Наредба е публикува на събитието на маратона във Фейсбук.

2. Плувен маратон в язовир Студен Кладенец – ентусиастите, стартирали плувен маратон ‘Кърджали’ в язовир Кърджали, този път ще реализират маратона в язовир Студен Кладенец на 19.08.2017. Дистанцията на маратона е около 10км. Подробности има публикувани в събитието тук.

3. Плувен маратон на Гребна база Пловдив: ще се състои на 26.08.2017. Дистанциите ще бъдат 1км и 3км. Подробности има в обявеното Фейсбук събитие.

 

II. Триатлони:

1. Правец Три: ще се състои на 13.08.2017, в района на RIU Pravets Resort.
Триатлонът ще се провежда в две дисциплини: Олимпийска: 1.5 км плуване, 40км колоездене и 10км бягане, и Спринт: 750м плуване, 20км колоездене и 5км бягане.
Всички финиширали участници ще получат медал. Първите трима между мъжете и жените във всяка дисциплина ще получат награди от спонсорите, които ще бъдат обявени преди състезанието.
Повече информация може да проследите на официалната страница на събитието и на Фейсбук събитието му.

2. Триатлон Купа Триекстрийм Пловдив – ще се състои на 27.08.2017г, на гребната база в гр. Пловдив. Предвидени са няколко формата:
– 1500м плуване, 40км колоездене и 10км бягане;
– 750м плуване, 20км колоездене и 5км бягане;
– 350м плуване, 15км колоездене и 2км бягане;
– 50м плуване, 5км колоездене и 1км бягане
– щафетни състезания
Всички стартове ще бъдат отворени без такса участие, а също така ще има и платени стартове с награден фонд и пакет за всеки състезател. За всички състезатели ще има томбола с предметни награди.
Подробности са публикувани в официалното Фейсбук събитие.

3. Триатлон Лъвско сърце: ще се състои на 2.09.2017 в гр.Приморско. Дисциплините включват 3 км плуване в открито море, 116 км планинско колоездене и 21 км бягане в пресечен терен.
Награди: по 5 награди в категория мъже и жени, както следва: I място – 1000лв, II място – 500лв, III място – 250лв, IV място – 150лв и V – място 100лв. За повече информация и условия за участие може да посетите официалната страница на събитието.

3. Шампионат по триатлон Камчия: ще се проведе на 23.09.2017г. Оганизаторите – Националната Федерация по триатлон обещават плувни дистанции между 300 и 1900 метра. Подробности има в официалното Фейсбук събитие и на официалната страница на триатлона.

4. Триатлон ‘Black Sea Challenge’ Созопол: ще се състои на 30.09.2017г. Организаторите Multisport обещават едно предизвикателство, включващо  2км плуване, 85 км колоездене и 21 км бягане. Подробности се очакват в официалното Фейсбук събитие.

 

III. Преплувания на река Дунав

1. Преплуване на Дунав в гр. Свищов – традиционнно се провежда в последната събота на месец юли, което тази година се пада на 29.07.2017. Дистанцията е около 1-2км. Стартът е плаващ, близо до румънския бряг. Преплуването няма състезателен характер, а е символично. На участниците се раздават грамоти.
Наредба ще бъде обявена около седмица преди датата.

2. Преплуване на Дунав в гр. Силистра – ще се проведе на 27.08.2017г от 10ч. Подробности има на сайта на община Силистра.

 

Comments

comments

Category: Галата-Варна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Domain names for just 88 cents!