Плувни маратони в България за 2016 година

| June 23, 2016 | 0 Comments

В този бюлетин поместваме за вас последната актуална информация за всички плувни маратони, които ще се проведат през 2016 година. Вече са публикувани почти всички дати, очакват се скоро и детайлни наредби.

1. Маратон за купата на св. Марина – гр. Созопол. Насрочен е за 17.07.2016г и се организира от община Созопол по случай празника на гр. Созопол. Начало: 8:00ч. от рибарското пристанище. Финалът ще е на Градски плаж. Разстоянието, в зависимост от вълнението, може да варира от 1-2 до 3+ км, тъй маршрутът на маратона представлява обиколка на стария град. Това е най-екстремният маратон за момента от списъка, тъй като около стария град винаги има течение и вълни.

Тъй като маратонът е традиционен, условията са сходни с тези от предишните години.
Наредба може да видите тук на страницата на община Созопол. Организаторите потвърдиха, че всичко ще бъде идентично с предишни години.

Събитие във Фейсбук сме създали тук.

2. Маратон Галата-Варна: най-големият и най-стар маратон, провеждан в първата неделя на месец август всяка година. Провежда се със съдействието на община Варна, ВМС и спортен клуб “Черно море”. Тази година той ще се проведе на 07.08.2016г, под патронажа на Министъра на спорта г-н Красен Кралев.

Дължина на маратона – 4440м по права линия. Официална наредба има поместена на официалната страница на маратона: http://www.varnamaraton.info. Фейсбук събитие ще има скоро.

3. Маратон за Купата на Бургас – маратонът е потвърден за 27.08.2016г. Организира се от община Бургас и спортен клуб “Бриз”. Дължина на маратона – 6.5км.

Наредба ще има в началото на август на официалната страница на община Бургас. Очаква се условията да бъдат същите като миналата година.

4. Плувен маратон „Археология” – гр. Бяла – маратонът ще се състои на 30.07.2016.
Дължината на маратона е между 1.5 и 2км.

Събитие с наредба и декларация има тук:

В Черно море се провеждат традиционно още два маратона. Поради непрофесионално отношение от страна на техните организатори, предизвикващо скандали всяка година и дори разследване, свързано с мерките за сигурност, маратоните, организирани от община Несебър и спортен клуб “Месембрия” няма да бъдат следени тук, докато община Несебър не смени подхода си към организаторите.

~~~

Тъй като нашите читатели изявяват активен интерес и към маратони в сладководни басейни в страната, тук по традиция следим и тях. Ето и информацията, която имаме:

Плувни маратони в язовири:

1. Национален плувен маратон ‘Добри Динев’ – новосъздаденият маратон в памет на Добри Динев ще се състои за втори път, под патронажа на община Лясковец, община Велико Търново, плувен клуб ‘Етър’ и фирма ‘Делфина’. Събитието ще се състои на 30.07.2016 на микроязовир Костимял Горен, с. Шереметя.
Наредба и Фейсбук събитие можете да откриете тук.

2. Маратон в язовира на гр. Хасково. Все още не е уточнено дали ще се провежда. Досега маратонът имаше няколко успешни провеждания и се надяваме, че ще го има и тази година.

3.Плувен маратон на Гребна база Пловдив: той ще се състои на 27.08.2016, потвърдено на сайта на община Пловдив. Чакаме детайли.

4.Плувен маратон в язовир Кърджали – потвърдено от община Кърджали за 20.08.2016. Очакваме наредба.

Преплувания на река Дунав:

По река Дунав се провеждат ежегодни преплувания, чието провеждане зависи от нивото на река Дунав и евентуалните замърсявания на водата от Сърбия и Румъния. Миналата година, заради влошеното състояния на водата поради изтелко замърсяване от Сърбия, имаше издадена забрана от областния управител на гр. Видин за къпане в реката. Информацията бе потвърдена от община Видин. Ще следим развитието на нещата за тази година.

Comments

comments

Category: Бургас, Бяла, Варна, всички маратони, Галата-Варна, купата на Бургас, маратон за купата на св. Марина, Созопол, Созопол

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Domain names for just 88 cents!